S nožom napadol spoluobčana. Zo šatne nič neukradli. V notebooku bol nelegálny software. Výsledky policajnej akcie v Prešovskom kraji

25.08.2009 Celý región

S nožom napadol spoluobčana: Policajti z Medzilaboriec obvinili včera za prečin nebezpečné vyhrážanie 51 ročného muža z Ňagova, okr. Medzilaborce.
V lese pri Ňagove napadol obvinený včera okolo 12:30 h 48 ročného muža tiež z Ňagova. S nožom v ruke naňho zaútočil a zároveň sa mu vyhrážal zabitím. Napadnutý Ňagovčan sa útoku vyhol a utiekol preč. Útočník ho však prenasledoval po lesnej ceste až do obce Ňagov a počas cesty sa ho snažil znovu napadnúť s nožom v ruke a pritom sa mu vyhrážal zabitím. Muža zastavila v konaní až policajná hliadka, ktorú privolal napadnutý. Policajti ho predviedli na obvodné oddelenie, kde mu vykonanou dychovou skúškou bolo namerané 0,67 MG/L alkoholu v dychu. Na obvineného bude spracovaný návrh na vzatie do väzby.

Zo šatne nič neukradli:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti zo Spišskej Starej Vsi 46 ročného muža z obce Vyšná Šuňava a 39 ročného muža z obce Havka, okr. Kežmarok.
Obvinená dvojica má na svedomí vlámanie do hospodárskej budovy v obci Havka zo začiatku augusta (8.8.2009). Starší z obvinených kameňom rozbil okno šatne. Vošiel do vnútra, miestnosť prehľadal, ale nič z nej neukradol. V tom čase stál druhý obvinený vonku pred budovou a dával pozor.

V notebooku bol nelegálny software:
Humenskí policajti začali včera trestné stíhanie za prečin porušovania autorského práva, ktorého sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ.
Od toho si v presne nezistenom čase kúpil notebook 47 ročný Humenčan, pričom predávajúci mu tvrdil, že software a všetky programy sú nainštalované oficiálne. Notebook však po čase začal vypisovať že programy a software sú falošné a neskôr sa notebook stal nefunkčným. Poškodenému Humenčanovi vznikla škoda vo výške 597,49€.

Výsledky policajnej akcie v Prešovskom kraji:
Počas minulého týždňa sa na území SR konala celoslovenská kontrola, vyhlásená medzinárodnou organizáciou združujúcou služby dopravnej polície európskych štátov.
Akcia bola zameraná hlavne na porušovanie ustanovenia o najvyššej povolenej, resp. stanovenej rýchlosti. V rámci Prešovského kraja bolo do kontroly zapojených 415 policajtov dopravnej polície a poriadkovej polície. Na cestách Prešovského kraja zistili počas týždňa policajti celkovo 1477 priestupkov, z čoho 1396 priestupkov bolo vyriešených v blokovom konaní. V 1068 prípadoch bolo zistené porušenie pravidiel o rýchlosti. U 6 vodičov motorových vozidiel a u 1 vodiča nemotorového vozidla, zistili policajti požitie alkoholu. Zadržaných bolo 78 vodičských preukazov, z toho 74 za § 71 - insolventnosť a 4 za alkohol.
 

Vyberte región